Renovació generacional a l’Agrupació de Comerciants i Industrials de la Barceloneta

, una entitat que es va crear l’any 1936. Els nous membres arriben amb ganes de fer coses per dinamitzar el comerç del barri. Els preocupen fenòmens com la venda a la manta, la massificació turística o la invasió de l’espai públic per part de diferents activitats. Tenen clar que si no se solucionen aquest i altres problemes, el comerç tradicional del barri té els dies comptats.

El nou president de l’entitat, Sergi Ferré, assegura que “hi ha una invasió indiscriminada de l’espai públic. Es fa necessari reorganitzar-lo, en el cas de la restauració a Joan de Borbó, evitar que es facin abusos de l’espai i amb l’ajuda de l’Ajuntament, és clar, evitar que guanyin terreny que no és el seu, ja sigui a través de pissarres, para-sols…”.

Pressió turística

El turisme massiu

a la Barceloneta també ha incidit negativament en el sector, segons l’associació. Asseguren que si no es frena, el comerç tradicional pot desaparèixer. Laura Odriozola, també nova en la junta, creu que la situació delicada per la qual passa el petit comerç del barri té molt a veure “amb les conseqüències de tants turistes. Els únics rèdits que ens han deixat és que no deixin de pujar els preus dels lloguers dels locals. Aquests preus són inassumibles per als petits comerciants”.

Mesures municipals

La nova junta creu que les solucions a molts dels problemes del comerç del barri han d’arribar de mesures municipals. Albert Enrich, també de la junta nova, explica que “ja ens hem reunit amb l’Ajuntament. Els hem parlat dels manters, dels venedors ambulants, de la invasió de les bicicletes de lloguer, i ara amb el govern entrant seguirem tenint converses intentant millorar tota aquesta situació”.

La nova junta té ganes i idees per dinamitzar el comerç. Asseguren, però, que per aconseguir-ho s’hi han d’implicar tots els comerciants del barri.