En declaracions a Barcelona FM, el president de la FAVB creu que l’alcalde “perd l’ocasió de tenir un cara a cara amb la ciutadania” i considera que tant Trias com altres membres del govern municipal “pensen que la política es redueix només a l’activitat institucional”.

Per Rabell amb la celebració d’aquesta audiència Barcelona es convertirà en la primera ciutat europea que inicia un debat ciutadà sobre quin ha de ser el seu millor model turístic. Considera que es donarà “una imatge de responsabilitat” ja que no es tracta de debatre sobre “turisme sí o turisme no” sinó de reflexionar al voltant de com gestionar-lo de manera responsable i profitosa per a tothom. El president de la FAVB espera que la trobada “sigui un punt de partida d’una reflexió molt àmplia de la ciutadania sobre el model turístic que volem”.

Sobre la gran afluència prevista de participants a l’audiència, el president de la FAVB assegura que des de l’Ajuntament s’ha optat per una estratègia “ofensiva cap al moviment veïnal” ja que “ens volen alliçonar sobre el fet que no volen picabaralles ni polititzacions”. Ha recordat que “el moviment veïnal de Barcelona té a les seves esquenes decades d’activitat i “ens hem caracteritzat per ser un moviment tant de protesta, crític, com de proposta”. A més, ha assenyalat que l’audiència ha estat promoguda per les entitats veïnals i que “les propostes procedeixen de la societat civil i no del govern municipal”.