XAVIER TRIAS, alcalde de Barcelona "Jo dic que faré la revolució del sentit comú. La revolució del sentit comú. Hi ha gent que vol fer la revolució destructiva, i jo dic: no, no, no. Nosaltres volem fer la revolució constructiva, que és la del sentit comú, de fer les coses conjuntament amb tots els que volen construir."

En un dinar col·loqui al Cercle Eqüestre, Xavier Trias ha dit que arriba a les eleccions municipals amb “tranquil·litat” i convençut de la feina feta. L’alcalde veu la majoria absoluta difícil d’assolir: “S’ha de ser realista”, ha dit. Trias ha admès que de les municipals del maig en sortirà un Ajuntament més atomitzat, però creu que això no dificultarà els pactes sinó al contrari. “No tothom està per la destrucció, hi ha gent que està per la construcció de la ciutat i del país”, ha afirmat. L’alcalde ha dit que el seu govern està en condicions de fer “la revolució del sentit comú” per “seguir construint el projecte de ciutat de les persones”.

Trias ha rebut mostres de suport dels assistents al dinar per la reforma de la Diagonal que ha impulsat en aquest mandat. L’alcalde ha destacat que les obres “milloraran la vida de la gent i crearan activitat econòmica”, però ha afegit que els treballs encara no han acabat, en referència a algunes crítiques sobre els panots o les parades de bus, i ha dit que en les properes setmanes “es prendran més decisions”. A l’alcalde també se li ha demanat que no se centri en la independència, petició que ha respost dient que “el problema no és la independència sinó el grau de dependència que estem disposats a aguantar”.