RAMIRO VEGA, membre de la PAH de Sant Boi de Llobregat "El que està clar és que es quedarà amb el seu pis. Mentre que el banc li exigia donar una dació i donar un lloguer, però es quedava amb un pis que era seu."

Una oficina de La Caixa, a la cruïlla de la Gran Via amb la Rambla de Catalunya, ha quedat totalment empaperada després que un grup de membres de la PAH hi hagin entrat per exigir a l’entitat que renegociï les condicions d’una hipoteca. L’afectat no pot pagar els 10.000 euros de préstec que té pendents i el banc li oferia una dació en pagament i un lloguer social per quedar-se al pis, a canvi que aquest en cedís la propietat a l’entitat. L’acció conjunta amb els membres de la PAH, ha servit perquè La Caixa accedeixi a estudiar la opció d’oferir-li un lloguer social que li permeti pagar els 10.000 euros, però sense perdre la propietat d’un habitatge que ja té gairebé pagat.

Els mateixos activistes s’han desplaçat poc després a la façana del número 84 del Passeig de Gràcia, on hi ha una oficina del BBVA. Un cop allà, s’hi han concentrat per setzè dia consecutiu per demanar que l’entitat renegociï les condicions d’una hipoteca que l’afectada no pot pagar, i que inclou com a avalistes els seus pares, que estan malalts i no tenen recursos. L’afectada assegura que seguirà anant cada dia a l’oficina del banc fins que accedeixin a parlar amb ella.