LLUÍS RABELL, president de la FAVB "L'activitat i les promocions en règim cooperatiu són una línia d'actuació que pot donar els seus fruits i esperem que així sigui." XAVIER TRIAS, alcalde de Barcelona "Hi ha la voluntat de comprar 30 solars més per ser capaços de construir aquests 4.000 més que s'haurien de construir. Això vol dir buscar fórmules imaginatives, no hi ha diners infinits, però aquesta és la prioritat."

Es tracta d’un acord marc mitjançant el qual l’Ajuntament facilitarà a la FAVB solars de titularitat municipal per construir-hi 300 habitatges de protecció oficial en dret a superfície, és a dir, el consistori cedeix el solar i les cooperatives de l’entitat es fan càrrec de construir les promocions. L’alcalde, Xavier Trias, i el president de l’entitat, Lluís Rabell, han rubricat el compromís aquest dimecres.

Els nous habitatges es destinaran a residència habitual i estaran ubicats en diverses zones de la Marina del Prat Vermell, Glòries/Meridiana, les Roquetes, la Trinitat Nova i altres zones en plena transformació urbana on l’Ajuntament disposa de solars per a la construcció d’habitatge públic.

L’Ajuntament i la FAVB ja van signar un conveni similar el 2007, amb el qual s’han pogut construir 400 habitatges protegits, entre els quals les promocions del carrer de la Ciutat de Granada, 44; el carrer de Bolívia, 202, o el carrer Almogàvers, 215. Actualment a Barcelona hi ha 860 habitatges protegits en construcció.