Les manualitats i les noves tendències del DIY (“fes-ho tu mateix”) estan molt de moda i això s’ha pogut observar en l’afluència constant de públic al festival, situat al recinte firal de Montjuïc, des que va obrir divendres. Entre els 235 expositors han destacat els de reciclatge creatiu, la personalització de mobles i l’àrea japonesa.

Els visitants han pogut adquirir materials per fer les seves creacions de tela, fil, fusta, paper i molts altres materials. Més de 3.000 persones han realitzat tallers de cuina creativa, costura, decoració o estampació. Un dels punts atractius dels tallers ha estat la participació de bloguers especialitzats en l’àmbit “handmade”.

Molts visitants han anat a la fira atrets per les paradetes especialitzades en decoració i organització de casaments. “Ha vingut molta gent interessada en bodes d’estil hippie amb decoració artesanal”, explica Paola de Dulcinea Studios.

Aquest any el país convidat és el Japó, que ha comptat amb una zona exclusiva dins del recinte. Aquesta àrea ha atret molts visitants, especialment joves que no s’han volgut perdre els tallers de cuina japonesa.

Anna Ventura, coordinadora del saló, valora positivament aquesta segona edició de la fira, que considera que té molt èxit gràcies a que “Barcelona és una ciutat innovadora i oberta a noves tendències i expressions culturals, amb una molt activa i creixent comunitat ‘handmade'”.