Els sindicats majoritaris han protestat aquest matí per la via Laietana fins arribar a l’edifici de la patronal Foment del Treball per reclamar més inversió en la prevenció d’accidents laborals. Consideren que l’augment de la sinistralitat en el lloc de feina de l’any passat, en què hi va haver set accidents mortals més que durant el 2013, respon als efectes de la crisi.

Joan Carles Gallego, secretari general de CCOO a Catalunya, ha assegurat que hi ha més morts perquè “s’està produint un estalvi en les polítiques de prevenció, però també a causa de la precarietat que hi ha al treball”. Per la seva banda, el secretari general de la UGT a Catalunya, Josep Maria Àlvarez, considera que cal derogar la reforma laboral que el Partit Popular va aprovar l’any 2012: “Hem de tornar una altra vegada a una situació en què la gent pugui treballar amb seguretat i amb salut”.

Els sindicats també han aprofitat la concentració per explicar que durant el 2015 hi ha pendents de negociació més de mig milió de convenis col·lectius. En aquest sentit, asseguren que n0 s’aixecaran de la taula de negociació fins aconseguir avenços significatius en les condicions laborals i salarials d’aquests treballadors.