Amb la subhasta d’aquest divendres, la Generalitat ha aconseguit vendre la meitat dels immobles que va posar a la venda. Els últims edificis traspassats són la seu del Departament d’Economia, al número 19-21 de la rambla de Catalunya, i les dependències dels Mossos d’Esquadra al carrer de Pujades.

L’antiga casa Heribert Pons, on ara està instal·lada la conselleria, s’ha venut per 23,3 milions d’euros a la societat FINAF 92. Com s’ha fet en altres subhastes públiques, el propietari privat i el govern pactaran un contracte de lloguer perquè el Departament d’Economia s’hi pugui quedar durant un període d’entre un i tres anys. La mensualitat costarà prop de 95.700 euros. L’immoble es podrà destinar a usos comercial, oficines, habitatge o hoteler.

L’edifici es va aixecar entre 1907 i 1909. Obra d’Alexandre Soler, l’immoble és d’estil modernista. En destaquen els detalls de les llindes dels balcons, que són al·legories a diversos arts, la pintura, la música, la literatura i l’escultura. A l’interior també hi ha joies artístiques, com les escultures a peu de l’escala o els vitralls del pis superior.