La fira de la joguina arriba a Barcelona després de vuit anys de celebrar-se’n l’última a València, que la va acollir durant quatre dècades. Inspirada en aquella, la primera edició d’Ibertoy espera aplegar més de 300 expositors. Es calcula que, a tot l’estat, aquest tipus d’empreses mouen al voltant de 700 milions d’euros l’any.

Lluís Gallego, impulsor i director de la fira Ibertoy, explica que el 60% del producte desenvolupat es renova cada any i per aquest motiu serà especialment interessant que es reuneixin uns 2.000 empresaris, procedents de diversos països. La fira també servirà per organitzar conferències, exhibicions o xerrades entre professionals del sector: tant fabricants com distribuïdors, franquícies, cadenes de distribució i detallistes.

L’objectiu de la fira, segons els organitzadors, és dinamitzar el món de la joguina utilitzant les diferents sinergies entre els empresaris, al llarg dels 3.000 m2 d’exposició que s’instal·laran al Centre de Convencions Internacional de Barcelona.