En aquesta botiga de Gràcia els accessoris de moto tenen un 15% de descompte si es presenta la targeta acreditativa de discapacitat. Aquesta iniciativa és un acord entre la Federació de Comerciants de Gràcia i el Departament de Benestar Social i Família perquè els comerços del districte facin promocions en aquest col·lectiu. MIQUEL BESTRATÉN, responsable de Màrqueting de la Federació de Comerciants de Gràcia "Com a novetat única a Barcelona i a Catalunya, som el primer barri que llancem el carnet de discapacitat, on a partir d'ara, exactament va ser des del 3 de desembre, dia mundial de la discapacitat, endavant, no s'acaba mai, tots els discapacitats que vinguin a Gràcia, estan amb Gràcia, podran comprar amb descompte per ara i per sempre." El projecte social del comerç gracienc també ofereix la possibilitat del servei porta a porta. A partir de dos euros es pot demanar que des de Coopmercat, que treballa amb persones amb discapacitat intel·lectual, es portin les compres a casa. Dins del mateix projecte, aquest divendres comença a funcionar la pàgina web telenadal.cat. Aquesta iniciativa permetrà a qui compri a les botigues de Gràcia rebre la visita dels patges, els Reis Mags o el Pare Noel a casa. El Nadal també ve acompanyat de les fires al carrer. Per primera vegada des d'avui i fins al dia 22 n'hi haurà cinc. Els espais que acolliran les parades són la travessera, el passeig de Sant Joan, la plaça del Diamant, la de la Virreina i la de Joanic. MIQUEL BESTRATÉN, responsable de Màrqueting de la Federació de Comerciants de Gràcia "Començar que Gràcia per Nadal estigui en el mapa, volem que a poc a poc la gent quan pensi en compres de Nadal pensi en Gràcia. Òbviament, en un primer estadi, gent local, els barcelonins, però també esperem que a poc a poc això es vagi consolidant, també els turistes estrangers quan vinguin a fer compres a Barcelona." Les iniciatives del comerç gracienc no acaben aquí. Com ja es va fer a l'any 2003 s'ha tornat a editar un col·leccionable que es repartirà a les botigues fins al febrer. Són 2.000 cromos de cada imatge que fan un repàs de la història de Gràcia a través de les fotografies de Josep Barrillón.

El comerç de Gràcia inaugura el Nadal amb un projecte social de llarga durada. La Federació de Comerciants de Gràcia ha acordat amb la conselleria de Benestar Social i Família promoure l’adhesió dels seus establiments a la llista d’avantatges que ofereix la targeta acreditativa de discapacitat. També des de les botigues del districte s’ofereix la possibilitat de tenir un servei porta a porta a partir de dos euros. Aquesta iniciativa es fa amb Coopmercat, una nova botiga del passeig de Sant Joan que treballa amb persones amb discapacitat intel·lectual.

A més, per primera vegada es llança el web telenadal.cat, que pretén oferir als clients dels comerços graciencs la possibilitat de rebre la visita dels patges, els Reis Mags o el Pare Noel. Aquest projecte vol fomentar el comerç i la reinserció laboral dels col·lectius que atén la Fundació Randstad. El web estarà operatiu a partir de divendres.

Els comerciants no es queden aquí i aquest Nadal organitzen per primera vegada cinc fires simultànies a la travessera, al passeig de Sant Joan, a la plaça de la Virreina, a la del Diamant i a la de Joanic. També per promoure el comerç, han tornat a editar un col·leccionable amb el Taller d’Història de Gràcia amb les fotografies de l’arxiu Barrillón. Aquest àlbum es podrà trobar a partir de divendres a moltes botigues. De fet, les que estiguin interessades a tenir-lo encara estan a temps de demanar-lo.