L’executiu calcula que des de 2011, aplicant aquestes mesures d’estalvi, la reducció de la despesa ha estat de gairebé 23 M € l’any. A Barcelona ciutat és on es concentren la majoria dels edificis, aproximadament 125 oficines on treballen unes 17.000 persones, i el preu mitjà de la renda que es paga és de 13 €/m2.

Els objectius són múltiples: en el cas dels espais d’arrendament (un 35%) el trasllat a la perifèria de Barcelona es farà per reduir els lloguers i els serveis de subministrament. A més, també es traslladaran oficines que ara són de lloguer en edificis de propietat (un 65%) i es deixaran lliures immobles del govern propis per després poder vendre’ls.

El conseller Mas-Colell no ha concretat quins edificis es vendran o es deixaran d’ocupar, però seguiran la línia que han traçat fins ara.  Aquest octubre, el Departament va treure a subhasta quatre edificis públics, i justament aquest divendres es faran públics els compradors de dos d’aquests immobles. Així mateix, al juny es van vendre 13 immobles a subhasta, i un cop venuts, la Generalitat s’hi ha quedat de lloguer.