El Gremi d’Hotels de Barcelona preveu per a aquest pont de la Constitució una davallada de l’ocupació dels establiments de la ciutat. Es calcula que baixarà un 15 % respecte del mateix període de l’any passat, i que se situarà en el 45 %. El sector considera que la baixada es deu al context polític actual a Catalunya.

L’any passat durant el pont de la Constitució l’ocupació hotelera de la ciutat rondava el 60 %. Aquest any és del 45 %, segons el Gremi d’Hotels de Barcelona, la qual cosa significa una davallada del 15 % respecte del mateix període d’ara fa un any.

L’entitat considera que la baixada de l’ocupació hotelera es deu a la disminució del turisme, com a conseqüència de la situació política actual, i en menor mesura dels atemptats terroristes de la Rambla el mes d’agost i la vaga de l’aeroport del Prat d’aquest estiu.

El mateix president del gremi, Jordi Clos, ja va advertir fa tres setmanes que les reserves hoteleres al novembre i al desembre a la ciutat estaven seguint una tendència a la baixa.

Caigudes també a l’octubre

Dades del Gremi d’Hotels publicades aquest dilluns, coincidint amb la presentació de les conclusions elaborades per una consultoria del gremi, Magma HC, apunten una caiguda del 12 % de l’ocupació hotelera el mes d’octubre, respecte al mateix mes de l’any 2017, després d’un estiu de molt èxit i d’increment constant de les xifres turístiques, una tendència que va començar a canviar a partir del setembre.

L’agència també relaciona aquesta xifra amb el context polític que viu Catalunya. I assegura que els hotels invertiran en una campanya publicitària potent i que podrien baixar fins a un 20 % el preu mitjà per habitació.

Magma HC aclareix que fins a l’any que ve no es podrà saber amb xifres exactes l’impacte real de les pèrdues que s’estan produint dins del sector.