El primer cap de setmana de desembre la ciutat s’omple de mercats. És un bon moment per encetar o continuar amb les compres de Nadal. Entre les cites d’aquest dissabte i diumenge hi ha fires i mercats de segona mà, de roba, llibres, mobles i fins i tot de serigrafia.

All Those Food Market

Regalar menjar està de moda. Per l’All Those Food Market s’hi pot passejar, menjar i comprar gastronomia. En aquesta edició hi haurà més productors i més artesans gastronòmics que mai a més de tallers. L’espai dedicat als nens s’amplia amb un “chill-out” per a nadons.

Museu Marítim, avinguda de les Drassanes, el Raval. 2 i 3 de desembre

Give Print a Chance 2017

Print Workers Barcelona, un grup de cotreball d’il·lustradors i dissenyadors ubicats a Gràcia, organitza la quarta edició del mercat de serigrafia, una tècnica d’impressió utilitzada per reproduir documents i imatges sobre qualsevol material. Aquest mercat d’art duu per nom Give Print a Chance (“doneu una oportunitat a la impressió”). Hi participen 50 artistes nacionals i internacionals.

Print Workers Barcelona, Quevedo, 28 i Escola Visions, Igualada, 4, Gràcia. 2 i 3 de desembre

 

La Puça del Clot

Els regals comprats ens mercats de segona mà també creixen. Flea Market Barcelona i Garage Barcelona tornen a reunir-se per celebrar una nova cita de La Puça, que aquest cop és La Puça del Clot. Parades de segona mà, artesania i productes vintage al Parc del Clot.

Parc del Clot, Escultors Claperós, el Clot. 2 de desembre

 

Hipermerc’Art

La cita anual amb l’art, que inclou més de 1.000 obres originals de disciplines com ara la pintura, l’escultura i la fotografia, és una oportunitat immillorable per accedir a una extensa llista d’artistes en una única ubicació i en un mateix període de temps, amb un ampli ventall de disciplines i amb preus assequibles. 28 dels 32 artistes que integren aquesta exposició ho fan per primera vegada en la història de l’Hipermerc’art, una plataforma que permet acostar l’art al públic i el públic a l’art i que consolida la seva nova ubicació a la Fàbrica Moritz Barcelona per tercer any consecutiu.

Fàbrica Moritz , ronda de Sant Antoni, 39-41, Sant Antoni. Fins al 8 de desembre 

 Mercat de Nadal del Llibre

L’Antiga Fàbrica Estrella Damm s’omple aquest cap de setmana de llibres amb el Mercat de Nadal del Llibre. Comptarà amb la presència d’escriptors, activitats literàries per a petits i grans i tallers infantils. També hi haurà música i “food trucks”.

Antiga Fàbrica Estrella Damm, Rosselló, 515, la Sagrada Família. 2 de desembre

 

We Love Cats Market

Un altra proposta per a aquest primer cap de setmana de desembre oberta a tothom però de manera molt especial als amants dels gats duu un nom tan adient com We Love Cats Market. El trobareu al Poble-sec ple d’objectes artesanals. És un mercat solidari que servirà per recaptar fons per als gats. Per primera vegada, la mostra tindrà un estand del Centre d’Acollida d’Animals de Companyia de Barcelona i els visitants que ho desitgin podran iniciar allà mateix els tràmits per adoptar un gat.

CREC Coworking de Poble Sec, Blesa, 27, el Poble-sec. 2 i 3 de desembre

Palo Alto Market

I una proposta que ja podem visitar cada primer cap de setmana de mes agafa ara un aire més nadalenc. El Palo Alto Market és un mercat que ha tingut molt bona acollida entre els barcelonins, per la qualitat dels productes -molt diversos- de les parades, com de l’oferta d'”street food” que s’hi pot trobar i la música en directe.

Palo Alto, Pellaires, 30, el Poblenou. 2 i 3 de desembre