Endesa tornat a guanyar un concurs temporal de subministrament elèctric dels edificis municipals. Aquest, de tres mesos prorrogables fins a, aproximadament, el juny del 2018. Fins ara, Endesa i Nexus s’encarregaven del servei, també a través d’un contracte pont, ja que el consistori està en espera de la resolució del Tribunal de Contractes al recurs que van presentar per l’anul·lació del concurs públic anterior, que incloïa clàusules contra la pobresa energètica.

A partir del novembre Endesa gestiona el servei d’electricitat dels edificis municipals i ho podrà fer fins al juny de l’any vinent, ja que el contracte encara es pot prorrogar. Des del març, les adjudicatàries del servei eren Endesa i Nexus, a través d’un primer contracte temporal que l’Ajuntament va licitar després que el Tribunal de Contractes tombés el concurs elèctric del consistori que incloïa clàusules en matèria de pobresa energètica.

Precisament l’empresa que s’ha endut els contractes temporals, Endesa, és qui va presentar un recurs al Tribunal de Contractes —juntament amb Gas Natural— perquè l’organisme impugnés la licitació del consistori. El tribunal va donar la raó a les companyies, i l’Ajuntament va presentar un recurs contra l’anul·lació del concurs públic.

Fonts municipals confirmen que estan en espera de la resolució, però que si no es produeix en els propers mesos, a partir de l’estiu del 2018 ja comptarien amb la comercialitzadora energètica municipal amb la qual estan treballant. D’aquesta manera, aquest contracte adjudicat a Endesa seria el darrer, ja que permet prorrogar-se fins al juny.