(ACN/redacció) El director general del Gremi d’Hotels de Barcelona, Manel Casals, ha mostrat molt poca confiança en l’agost del 2021, el segon en pandèmia pel coronavirus. “L’estiu està perdut”, ha opinat Casals, que qualifica aquest any i mig de crisi sanitària com a “catastròfic” per al sector hoteler a la capital catalana.

“Actualment tenim un 40 % d’hotels oberts, amb una ocupació que també se situa en un 40 % de mitjana“, ha calculat el director general de Gremi d’Hotels de Barcelona, que ha posat sobre la taula l’enorme diferència de turistes amb un estiu prepandèmia. “Cada nit, normalment, hi havia dormint unes 60.000 persones en hotels a Barcelona i ara només n’hi ha unes 11.000“, ha apuntat Casals, que considera que la presència de turistes s’ha mantingut “estable, però molt a la baixa” durant els mesos de juny, juliol i també a l’agost.

Tímid augment les darreres setmanes

“Potser hi ha hagut un petit augment d’ocupació des de principis de juny fins ara, però estaríem parlant només de tres o quatre punts a l’alça“, ha assenyalat el director general del Gremi d’Hotels. “En les últimes sis o vuit setmanes s’ha notat un lleuger increment d’algunes nacionalitats, bàsicament italians, alemanys i francesos. Però és molt lent”, ha insistit Casals.

En canvi, hi ha nacionalitats, ara per ara, poc presents a Barcelona. Els americans pràcticament no venen, els mexicans venen quan poden i els asiàtics directament no venen”, ha lamentat el director general del gremi. A més, veu amb desesperança les crides a no viatjar a Espanya de països com els Estats Units, França o Alemanya.

L’estiu del 2020, el primer en pandèmia, el Gremi d’Hotels de Barcelona xifrava l’ocupació de l’agost entre el 10 % i el 12 % per les recomanacions de diversos països de no viatjar a Espanya.