Els Encants del Mercat de Sant Antoni han obert sis dies a la setmana des de la inauguració del nou edifici. A partir d’aquest dilluns, 4 de juny, havien de tornar a l’antic horari de quatre dies per setmana: els dilluns, dimecres, divendres i dissabtes. Però, de moment, continuaran obrint tots els dies excepte el diumenge, almenys una setmana més. Els paradistes estan dividits: alguns volen augmentar el nombre de dies d’obertura mentre que d’altres volen mantenir els quatre actuals.

De fet, ja es va fer una votació i el 70 per cent dels paradistes van votar a favor d’obrir quatre dies. En una entrevista al ‘bàsics’, de betevé, el president del Mercat dels Encants de Sant Antoni, Joan Mestre, ha explicat que han augmentat els partidaris de treballar més dies. “Tenim notícia del sondeig que s’ha fet i han pujat bastant els que volen obrir més dies“, ha explicat.

A l’altra cada de la moneda hi ha paradistes com la Cristina Vilalta, que assegura que no pot treballar tantes hores. “No puc assumir més de 40 hores setmanals, són 11 hores al dia a la parada i quan hi ha horari normal vaig a comprar gènere però si obrim més dies no podré anar-hi”, ha dit. Ha afegit que treballar més de quatre dies li suposa desatendre les seves responsabilitats personals i familiars. La Cristina considera que, sigui com sigui, és una decisió que arriba tard i que fa temps que s’hauria d’haver pres.

Estudi de mercats

L’Institut Municipal de Mercats ha demanat d’acord amb la Junta de Paradistes dels Encants que obrin sis dies durant una setmana més per recollir més informació. Estan elaborant un informe sobre els resultats d’aquestes primeres setmanes d’activitat. Mentrestant, els paradistes no saben quants dies hauran d’obrir la setmana vinent.

Per tot plegat hi ha inquietud i dubtes sobre quin serà l’horari definitiu i si s’haurà de tornar a votar. De fet, la Junta de Paradistes té ara mateix sobre la taula una petició d’assemblea per resoldre el debat de manera definitiva.