El SIL 2018 ha obert portes al recinte firal de Montjuïc amb 650 empreses participants, un 10 % més que l’any passat. El saló esdevé un punt de trobada essencial per crear sinergies entre pime i grans empreses.

El saló obrirà fins dijous, 7 de juny, però un dels actes centrals es farà la nit de dimecres a l’Hotel Rey Juan Carlos I amb un sopar de gala. Durant la cita s’entregaran els Premis SIL 2018, que guardonaran les empreses que han destacat en l’últim any per dur a terme projectes logístics sostenibles i innovadors. També es premiarà les millors innovacions que s’han presentat dins d’aquesta edició de la fira.

El congrés ASAPRA, per primera vegada a Europa

Com a novetat, el saló està acollint el congrés d’ASAPRA (Associació Internacional d’Agents Professionals de Duanes), que normalment es fa a l’Amèrica Llatina i en aquesta ocasió es trasllada, per primera vegada, a Europa.

Entre aquest dimarts i dijous, el congrés reunirà més de 300 professionals que debatran sobre com s’han d’adaptar les duanes als canvis i quines respostes calen. Una de les incerteses que té el camp en aquest moment és, precisament, la qüestió de la ciberseguretat en el comerç per internet, que es posarà sobre la taula durant el congrés.