La primera convocatòria que ha fet la Plataforma Stop Desnonaments Raval ha estat al número 12 del carrer de Santa Madrona. En aquesta finca s’ha suspès temporalment el desallotjament que hi havia previst. A l’habitatge hi viu una dona adulta amb una situació econòmica precària i que no pot assumir el lloguer. El propietari del pis és el Grup Balaña. Des de la plataforma han demanat als grans propietaris, com aquest últim, que facin contractes amb preus de lloguer social i assequibles, i que en la mesura del possible “s’ajustin els preus a les quotes que els propietaris puguin pagar”.

desnonament carrer del carme 2 stop desnonaments raval

La segona convocatòria ha estat al número 95 del carrer del Carme. En aquest cas, també s’ha aturat el desnonament. En el pis hi viu una mare soltera i la seva filla. Segons l’afectada, els Serveis Socials l’ajuden a trobar una solució. Ara per ara, l’única opció que té és llogar una habitació. Aquesta solució no la convenç perquè viu amb la filla. A més, la dona considera que un dormitori en un pis compartit que costa més de 300 euros mensuals és “massa car”. Segons l’afectada, els Serveis Socials han negociat amb el propietari de l’habitatge allargar la seva estada per les circumstàncies personals. En aquest cas, darrere de l’habitatge hi ha un gran propietari, l’empresa Blackstone.

La tercera convocatòria ha estat al número 6 del carrer d’Espalter. En l’immoble afectat hi viu una mare soltera amb el fill. Finalment el desnonament que hi havia previst s’ha acabat també aturant. La dona viu en unes condicions precàries i no pot fer front a la mensualitat del lloguer.

Segons la Plataforma Stop Desnonaments Raval entre aquest dimecres i aquest dijous s’havien d’executar 14 desnonaments al Raval. Finalment, tots han acabat postposant-se. La plataforma acusa les empreses propietàries de voler fer fora als llogaters per especular amb els pisos. L’entitat denuncia que es produeixen 10 desnonaments al Raval cada setmana.