El Gremi de Restauració demana al govern català un “gest de compromís amb la reactivació econòmica”. Quan falten cinc dies perquè vencin les restriccions anticovid actuals, el gremi sol·licita avançar en la “reobertura progressiva” de bars i restaurants.

En un comunicat el gremi recorda que, en aquests moments, l’horari d’obertura al públic es troba limitat a 6,5 hores al dia, dividides en dues franges (esmorzar i dinar) i que els establiments dels centres comercials estan tancats. Per això, i per “l’evolució epidemiològica positiva”, els restauradors demanen recuperar progressivament l’horari continu i l’increment de les hores d’activitat. “L’excés de prudència està asfixiant les empreses”, diu Roger Pallarols, director del Gremi de Restauració de Barcelona.

“L’únic que pot donar oxigen és treballar”

Pallarols afirma que, després de les eleccions, és essencial conformar el nou executiu, però també ho és “atendre l’emergència de la restauració” i és tasca del govern en funcions. “No podem condemnar el sector a l’estat d’inanició actual ni un minut més”, afirma, “ja no queden estalvis ni crèdits ICO o ICF. L’únic que pot donar oxigen al sector és treballar“.