En un comunicat, el gremi defensa que l’aplicació del pla “impedirà que es puguin dur a terme reformes estructurals als establiments” i això comportarà “la degradació progressiva” de més de la meitat dels hotels de la ciutat perquè “no podran fer les obres de millora i adequació necessàries”. Per això, l’entitat creu que es posarà en perill la qualitat de l’oferta turística de Barcelona i això farà abaixar el nivell dels visitants i perjudicarà l’arribada de fires, congressos i grans esdeveniments.

El gremi lamenta que “s’hagi arribat a aquesta situació com a conseqüència d’una manca de diàleg per part de l’Ajuntament”. Assegura que no se sent “partícip del text”, que -diu- generarà “greus obstacles a la unitat de mercat”. Segons l’entitat, el pla “criminalitza el sector i obvia els beneficis de l’activitat turística”.

L’Ajuntament contradiu l’argument del gremi

Des del govern municipal es nega l’argument del Gremi d’Hotels que el PEUAT no permetrà fer obres de millora. Portaveus de l’Ajuntament recorden que si bé la qüestió “va generar polèmica en l’aprovació inicial del text”, el tema “va quedar solucionat amb l’aprovació definitiva”.

El govern remarca que el text especifica quines obres de renovació que es podran fer que “en general”, seran totes “amb l’excepció de grans rehabilitacions que comportin enderrocar l’edifici”.