La manifestació de divendres passat que va convocar la plataforma Ens Plantem va acabar amb aldarulls i això ha generat tot tipus de crítiques. El moviment veïnal considera exagerades les valoracions que han fet els partits polítics a l’oposició, amb l’excepció de la CUP, que ha defensat l’actuació. Els membres de la plataforma asseguren que no es van trencar vidres ni tampoc no es va produir cap tipus d’agressió, expliquen que només van aturar-se davant de dos hotels, i en un van tirar un pot de fum i quatre ous i en un altre van tirar tres ous.

La plataforma Ens Plantem ha volgut desmentir que estigui en contra del turisme i ha aclarit que el que critiquen és la massificació d’allotjaments turístics al Poblenou. De fet, divendres durant la protesta lluïen una pancarta que deia “Turisme sí, massificació no”. Un dels membres de l’entitat, Pere Mariner, ha assegurat que en els propers mesos es faran més mobilitzacions perquè al barri s’ha produït en els darrers anys una construcció massiva d’hotels, al carrer de Llull mateix s’estan fent dues construccions hoteleres que suposaran 1.000 places noves. L’augment d’allotjaments turístics diuen que ha provocat un increment del preu de lloguer i que molts veïns i comerciants marxin de la zona.

El proper 23 de maig la plataforma Ens Plantem celebrarà una assemblea per debatre l’augment del preu dels lloguers al districte de Sant Martí.