El president de l’Eix Comercial Fort Pienc, Juanjo Peña, assegura que un dels atractius és l’anomenat “triangle friqui”, un lloc de referència  per al sector del joc de taula i marxandatge de pel·lícules, però també s’obren comerços de barri i altres directament enfocats al turisme.

Des de l’Eix Comercial afegeixen que molts d’aquests nous locals són restaurants i negocis amb horaris comercials extensos encarats als turistes. El passeig, a més a més, atreu els visitants perquè és un corredor entre el centre històric i l’Eixample modernista. S’està convertint en un espai turístic emergent.

Segons Lluís Sabaté de l’Associació de veïns del Fort Pienc, aquest nou interès per la zona ja té un impacte en els preus dels habitatges, cosa que fa que els joves i la gent amb menys recursos marxin del barri. Tots ells, defensen que aquesta transformació és, en part, per les moratòries de restauració als barris veïns. Hi ha comerços que han obert en l’última setmana, d’altres estan a punt d’inaugurar. I asseguren que tot indica que això no s’atura aquí, perquè encara hi ha locals disponibles.