Jordi Mestre, president del Gremi d’Hotels de Barcelona, ha atribuït el problema del turisme a Barcelona als pisos turístics, els “legals i il·legals”. Ha assegurat, a més, que els seus usuaris tenen una conducta molt diferent, “en negatiu”, de la gent que s’allotja en hotels i edificis d’apartaments, que, segons ell, “està controlada”. Mestre ha afegit que “la ciutadania i l’Ajuntament s’estan adonant d’això”.

Apartur, l’associació que agrupa els apartaments turístics legals, ha respost a les crítiques del Gremi d’Hotels contra els pisos turístics. “El gremi és un centre de poder, li estan movent el negoci i entenc que es queixin”, ha dit el president de l’entitat, Enrique Alcántara, en una entrevista al programa ‘bàsics’, de betevé.

Contraris a l’increment de la taxa turística

Jordi Mestre s’ha mostrat contrari a l’augment de la taxa turística que ha proposat l’Ajuntament a la Generalitat i que pot arribar als 4 euros. Segons el Gremi d’Hotels, “arribaran on calgui” perquè no se’ls apliqui el recàrrec i en cas que sigui necessari portaran la mesura als tribunals. En el mateix sentit s’ha posicionat Apartur que no descarten aturar la mesura davant la justícia.