Omplir el carrer d’en Roca de vida veïnal i comercial. Aquest és el desig de molts dels seus veïns, que veuen que la proximitat de la Rambla i del carrer de Petritxol han convertit el carrer en un espai propici a activitats incíviques. Per això, juntament amb els comerciants, han engegat un seguit d’accions per omplir d’activitats la via. Aquest moviment ja té nom i logo: Roca en moviment. A aquestes accions, s’hi ha sumat el projecte municipal Aparadors més que façanes, que vol dinamitzar espais i alhora dignificar-los. Aparadors més que façanes té el suport d’Impulsem, Barcelona Activa, el districte de Ciutat Vella i la Cooperativa d’Arquitectes de la Boqueria.

Omplir el carrer de vida

Roca en moviment és una iniciativa veïnal i comercial que vol dignificar el carrer d’en Roca. Diuen que la proximitat amb el centre turístic de la ciutat propicia l’incivisme. Teresa Picazo viu al carrer i assegura que s’ha convertit “en una zona per la qual la gent té por de passarAquest carrer té en excés persianes abaixades, s’havien instal·lat en aquí tres societats cannàbiques il·legals i és clar, això no podia ser”.

Primers fruits

D’aquest projecte ja n’han sorgit iniciatives. Un logotip i grafits a persianes del carrer són les primeres accions. Ludi Adelino, de Wylsum Gallery, explica que hi van arribar el gener passat i es van adonar que, en ser un carrer poc transitat, s’hi afavoria la presència de captadors de les associacions cannàbiques. Per això, assegura “vam arribar a la conclusió que realment el carrer es mereix i necessita que els seus veïns facin alguna cosa, que s’ajuntin, que treballin junts per millorar les condicions en les què estava”.

Aparadors més que façanes

Roca en moviment és la part veïnal i comercial d’un projecte que també té el suport municipal a través d’Aparadors més que façanes. Ignasi Sans, coordinador del projecte, explica que amb aquesta iniciativa “s’intervé en llocs on hi ha molts aparadors tancats, en aquests locals per aixecar-los i dignificar-los, ja sigui per oferir el que fan els mateixos aparadors que estan a  Petritxol o a la Rambla, nous comerços que es vulguin obrir o generar dinàmiques que afavoreixen l’actitud cívica en el carrer”.

Els promotors de Roca en moviment tenen previst portar a terme  diferents activitats els propers mesos, com ara microteatre o vermuts populars, per continuar omplint de vida el carrer.