El president de la Cambra de Comerç i del Comitè Executiu de Turisme de Barcelona, Joan Canadell, ha demanat rebre més diners per a la promoció del turisme. Canadell proposa que s’augmenti el finançament gràcies al recàrrec a la taxa turística aprovat pel Ple de l’Ajuntament i que ara és en mans de la Generalitat.

En aquest sentit Canadell ha recordat que fins ara, dels 15 M € que rep l’Ajuntament dels diners recaptats per la Generalitat amb la taxa turística, “només 4,5 M €” van a parar a Turisme de Barcelona. Per això, el president de la Cambra de Comerç ha sostingut que l’increment “tan important” de la taxa hauria de servir per “descentralitzar el turisme de la ciutat cap a altres punts del país” i treballar per la desestacionalització.

Malgrat criticar que l’Ajuntament no ha consultat la possibilitat d’aplicar el recàrrec amb el sector, sí que ha allargat la mà perquè “en els propers dies hi hagi converses amb el sector per apropar posicions”. Ara bé, Canadell ha advertit que en alguns casos la mesura pot tenir un impacte negatiu.