Pis de lloguer

(ACN) Foment del Treball ha titllat “d’error majúscul” l’aprovació de la proposició de llei per regular les rendes dels habitatges. La patronal ha afirmat que Catalunya travessa “un dels pitjors moments de crisi econòmica” i ha advertit que aquesta mesura “paralitzarà” el sector immobiliari i provocarà una contracció de l’oferta.

“La nova regulació afecta seriosament la seguretat jurídica i la confiança necessària per als inversors i paralitza les empreses que tenen capacitat per posar al mercat promocions d’habitatges en lloguer”, ha denunciat en un comunicat. A més, la patronal ha afirmat que la llei vulnera la Constitució i l’Estatut en 18 punts del text, segons va dictaminar el Consell de Garanties Estatutàries.

“La norma mai es podrà aplicar”

“Aquesta norma mai es podrà aplicar”, ha advertit. Foment ha assegurat que la llei provocarà “un efecte contrari al desitjat” i implicarà la reducció del valor de tots els actius immobiliaris residencials lliures. Així mateix, la patronal sosté que la nova regulació no incentivarà la rehabilitació del parc edificat existent, un aspecte que considera “molt necessari” per millorar l’habitatge a les ciutats catalanes.

La proposició de llei per regular els preus dels lloguers dels habitatges de Catalunya s’ha aprovat aquest dimecres a la tarda amb els vots favorables de JxC, ERC, CCP i la CUP i els contraris de Cs, el PSC, el PDeCAT i el PPC. L’aprovació de la mesura ha estat possible després d’un acord “in extremis” aquesta tarda entre el Sindicat de Llogateres i els quatre grups impulsors de la llei.