llista de vols cancelats aeroport Prat

Els tripulants de cabina de Finnair a la base de Barcelona mantenen la vaga prevista per als dies 25 i 26 d’agost i 1 i 2 de setembre.

Ho ha anunciat el sindicat USOC després que la reunió celebrada aquest dimarts amb la mediació del conflicte de la Generalitat hagi acabat sense acord. L’objectiu era aconseguir un acord definitiu que evités les vagues previstes per als propers dos caps de setmana, però no s’ha assolit. Tot i això, es tornaran a reunir dijous amb l’empresa contractista, Atlas-Adecco Outsourcing, a la conselleria de Treball. En aquesta trobada, el sindicat tornarà a presentar la mateixa oferta sobre els augments salarials.

USOC ha explicat en un comunicat que l’empresa no ha modificat la seva última proposta del 16 d’agost, per la qual cosa ha qualificat la seva postura d'”inamovible”. Segons Europa Press, Atlas-Adecco Outsourcing hauria recollit les noves propostes del sindicat sobre el paquet social per valorar-les i decidir si es poden dur a terme, cosa que donaran a conèixer en la propera reunió.

L’origen del conflicte entre sindicat i patronal són els augments salarials per al 2019. L’empresa vol estipular un increment del 12 %, tant per al 2018 com el 2019, però el sindicat sol·licita més negociacions d’aquí a un any. A més, els treballadors amb base a Barcelona reclamen una millora de les seves condicions de treball “des del punt de vista professional i retributiu”, i denuncien que l’empresa contractista els aplica la categoria professional d’auxiliars administratius, quan els correspondria la de tripulants de cabina.

Cinc vols cancel·lats durant el cap de setmana passat

Les dues primeres jornades de vaga dels tripulants de cabina de Finnair, el cap de setmana passat, van obligar la companyia a cancel·lar de la ruta cinc vols Barcelona-Hèlsinki: tres dissabte i dos diumenge. USOC ho va qualificar d'”èxit”, ja que els treballadors no afectats pels serveis mínims del 59 % dictats pel Ministeri de Foment van secundar les aturades.