(ACN) L’aerolínia Ethiopian Airlines deixarà d’operar el vol Barcelona – Addis Abeba a partir del proper 15 d’agost, només un mes i mig després d’haver-lo estrenat. El motiu, les “dificultats operatives” amb què s’ha trobat la companyia a l’aeroport del Prat, que han provocat retards. L’avió feia parada a Madrid i la seva planificació, que estava “ajustada al mil·límetre”, no s’ha pogut complir arran de la densitat elevada de trànsit de l’aeroport barceloní, segons expliquen fonts de la companyia.

Atesa la demanda elevada del vol, l’empresa “ha fet el màxim esforç per ajustar les tasques operatives i garantir la qualitat i puntualitat del servei, que finalment no ha donat els seus fruits, la qual cosa ha obligat Ethiopian Airlines a cancel·lar la seva ruta”, relaten les mateixes fonts. La ruta esperava portar 10.000 passatgers anuals, amb una previsió que el 40 % del passatge embarqués al Prat, raó per la qual Ethiopian Airlines no descarta estudiar novament la ruta en un futur. El vol des de Madrid segueix operatiu.

Fins ara s’han reubicat gairebé 400 passatgers en vols i rutes equivalents, segons explica la companyia. Els viatgers que hagin adquirit bitllets amb vols programats a partir del proper 17 d’agost, amb sortida des de Barcelona, poden sol·licitar el reemborsament total o ser reubicats sense cap cost extra en la ruta més pròxima a l’original. La ruta ha estat operant des del 2 de juliol els dilluns, dimecres, divendres i diumenges.