La capital catalana “recull un altre títol europeu”. Així es titula l’article sobre Barcelona en què l’analista del ‘Financial Times’ Cathy Mullan repassa les virtuts de la ciutat per atreure inversió estrangera. El rotatiu britànic lloa la tasca del consistori barceloní, que, assenyala, “encoratja el personal a formar-se […] per oferir el millor servei possible als inversors”, i valora també l’aposta que fa la ciutat per infraestructures com l’L9 del metro.

L’estudi European cities and regions of the future 2016/2017 també destaca la “impressionant presència a internet” que té Barcelona així com les “newsletters”, pàgines web i bases de dades de contactes actives per “promoure Barcelona com una destinació per a la inversió”.

Catalunya també destaca

El baròmetre també reconeix Catalunya com una de les destinacions més atractives del sud d’Europa per invertir durant els propers anys, davant de la província d’Istanbul i la Comunitat de Madrid. El ‘Financial Times’ valora la tasca feta des de l’agència Catalonia Trade & Investment així com el clima empresarial del país.

L’estudi, elaborat a partir de l’anàlisi d’informació de 300 ciutats i 150 regions, és utilitzat per les multinacionals a l’hora d’analitzar on situen futurs projectes d’inversió empresarial.