El Saló Internacional de l’Alimentació i Begudes, l’Alimentaria 2016, se celebrarà al recinte firal de la Gran Via entre el 25 i el 28 d’abril. L’organització ha presentat aquest dijous algunes de les principals activitats que destacaran en l’edició d’aquest any i que és molt probable que atregui més visitants que en l’edició anterior, la de 2014, quan n’hi va haver 142.000. Josep Antonio Valls, director general d’Alimentaria Exhibicions, ha explicat a BTV que, de moment, la xifra d’acreditacions en confirmen el creixement.

Una de les principals atraccions serà l’Alimentaria Hub, on diversos experts analitzaran el present i el futur del sector i mostraran els productes més innovadors. També hi haurà l’Alimentaria Experience o àrea de creació gastronòmica, que comptarà amb la participació dels xefs del moment, els més premiats per la Guia Michelin. Una quarantena d’aquests participaran en un xou gastronòmic i interactiu.

També destacaran altres propostes com la d’un espai de reflexió i divulgació de tendències al voltant del vi, l’anomenat Vinorium Things; un de dedicat als olis gurmet; i un tercer amb un centenar de formatges d’arreu de l’estat.