Són dies de molta activitat a les agències de viatges. S'acosta Setmana Santa i són molts els que, com l'Antonio, reserven vols i hotels per fer una escapada. "Hay que ir preparándose y acostumbrándose a que cuando uno se jubila si llega a tiempo, ir haciendo estos viajecitos para arriba y para abajo." Segons l'Associació Corporativa d'Agències de Viatges Especialitzades, aquesta Setmana Santa hi haurà un 7 % més de reserves que l'any passat. Els establiments constaten la pujada. Això sí, sense caure en l'eufòria. RODOLFO JOVER, Gavarum Viatges: "Podríem dir que aquesta Setmana Santa a diferència de l'anterior sembla que està millorant però molt a poc a poc." MARÍA ÁNGELES, B The Travel Brand: "Se nota que hay inercia en el mercado y se va notando un poco más de alegría." Les destinacions nacionals són les que tenen més tirada, però també hi ha qui prefereix anar una mica més lluny. (POSPO) A Europa, grans capitals com París, Londres i Berlín, són les més escollides. I per als que tenen més dies de festa i prefereixen marxar del continent, trobem el Japó, les Illes Maldives i Cuba, al capdavant del rànquing. ¤W2 64 ]] C2.5 G 0 [[ *CG i1l GUILLEM MARTÍNEZ / MARINA MARTÍNEZ 01:01 STAND UP: "Qui també ha fet públiques dades referents als viatges d'aquesta setmana santa és el lloc web Tripadvisor. Barcelona és la segona destinació nacional preferida entre els espanyols, només per darrere de Madrid". Segons el portal el 60 % dels ciutadans espanyols té pensat viatjar aquesta Setmana Santa. D'aquests, el 70 % ho farà a algun lloc del territori i el 30 %, a l'estranger. La tendència, segons Tripadvisor, és augmentar el pressupost d'aquestes escapades respecte a l'any passat. El 25 % preveu ampliar la despesa, el 50 mantenir-la, i només el 13 % reduir-la una mica.

Segons l’Associació Corporativa d’Agències de Viatges Especialitzades (ACAVe), les destinacions amb més demanda continuen sent les del territori estatal, com ara Andalusia, Catalunya, les Canàries i les Balears. Una altra comunitat que comença a despuntar com a opció per a les vacances és Extremadura per la bona relació qualitat-preu.

Pel que fa als destins internacionals, capitals europees com París, Londres, Berlín i Roma es consoliden com l’opció majoritària, juntament amb altres ciutats com Varsòvia io Moscou. En la llarga distància es manté en primer lloc el Japó, seguit de les illes Maldives. Els Estats Units i Cuba també són viatges molt sol·licitats entre els qui poden allargar més aquest període de vacances.

El 70 % de les agències enquestades per ACAVeE asseguren que la sensació de recuperació econòmica ha repercutit en un increment de les vendes de vols en classe preferent i en l’elecció d’hotels de més categoria.

Enquesta de TripAdvisor

Qui també ha fet públiques dades referents als viatges d’aquesta Setmana Santa és el lloc web TripAdvisor. Segons el portal, Barcelona és la segona destinació nacional preferida entre els espanyols, només per darrere de Madrid. La segueixen Benidorm, Sevilla i Granada.

L’enquesta de TripAdvisor també revela que el 60 % dels ciutadans espanyols pensen viatjar aquesta Setmana Santa. D’aquests, el 70 % ho faran a algun lloc del territori i el 30 %, a l’estranger.

La tendència, segons el web, és augmentar el pressupost d’aquestes escapades respecte a l’any passat. El 25 % preveu ampliar la despesa; el 50 %, mantenir-la; i només el 13 %, reduir-la una mica.