DANIEL MORERA, portaveu "Mantindrem el contracte i les condicions laborals. Falten alguns detalls que es concretaran en una reunió posterior, però aquest compromís el tenim per escrit per part de l'Ajuntament. Va ser en aquestes circumstàncies que vam decidir que l'acció que vam començar havia assolit l'objectiu que volem."

Feia 30 anys que la Creu Roja es feia càrrec de l’assistència, rescat i socorrisme a les platges de Barcelona, però l’últim concurs públic l’ha guanyat l’empresa badalonina Proactiva Serveis Aquàtics SL. Això ha afectat 71 socorristes, que veuen perillar els seus llocs de feina. Per això, aquest divendres al matí, un grup de treballadors es va tancar a l’Ajuntament per reclamar el compromís del consistori i exigir la subrogació de tota la plantilla.

Finalment, s’han reunit amb el govern municipal i han arribat a un preacord que garanteix el lloc de treball als 71 socorristes amb les mateixes condicions laborals. Les tres parts es tornaran a reunir durant la propera setmana per signar l’acord definitiu amb la nova empresa adjudicatària dels serveis, que també ha estat present durant l’última reunió.

La d’aquest divendres, però, no ha estat l’única protesta dels socorristes. Poc després de saber-se el resultat del concurs, els treballadors es van manifestar per denunciar que l’Ajuntament no va incloure cap clàusula de subrogació de la plantilla actual en convocar el concurs públic.