220 comerços dels cinc eixos de Sant Andreu han sortit aquest dissabte al carrer. Ha estat en el marc de les Jornades de Comerç al Carrer que, enguany, s’han celebrat a la rambla de Fabra i Puig perquè l’emplaçament habitual, el carrer Gran de Sant Andreu, està en obres. El consistori assegura que s’hi està treballant “sobre calendari” amb una “col·laboració estreta dels comerciants per reduir-ne l’impacte”.

La rambla de Fabra i Puig ha estat, aquest dissabte, l’artèria comercial per excel·lència del districte de Sant Andreu, en el marc de les Jornades de Comerç al Carrer. Els cinc eixos comercials —el de la Sagrera, el de la Trinitat i els tres andreuencs— han estat representats per 220 establiments que han tret els seus productes a l’exterior, entre d’altres, de moda i complements per “mostrar les noves tendències d’aquesta primavera i estiu”, detallen des de l’Eix Comercial de Sant Andreu.

Enguany, aquesta festivitat s’ha dut a terme en una altra artèria del barri, ja que l’habitual —el carrer Gran de Sant Andreu— és en obres. Uns treballs de remodelació que permetran crear “un carrer més dinamitzat per passejar i per als comerços”, explica la regidora del districte, Laia Ortiz. Afegeix que “s’estan duent a terme sobre calendari” i amb la “col·laboració estreta dels comerciants per reduir-ne l’impacte”. La previsió és enllestir-les l’estiu de l’any vinent.

Govern municipal i PDeCAT reclamen protegir el comerç de barri

En el marc d’aquesta festivitat, Laia Ortiz ha aprofitat per reclamar un canvi en la legislació que “protegeixi els comerços emblemàtics” tot posant un fre a “l’increment dels preus dels locals que en força l’expulsió”. En aquest sentit, Ortiz ha lamentat que ara “tenim directives europees i legislació, tan catalana com espanyola, amb la que costa molt intervenir per, per exemple, preservar.”

En la mateixa línia s’ha pronunciat la candidata del PDeCAT a les properes eleccions municipals, Neus Munté. Ha fet costat als comerciants i ha dit que els botiguers han de sentir més a prop els seus representants municipals. També ha destacat que cal escoltar quines són les seves necessitats.