Video Instan, el videoclub més antic de l’estat, ha tancat la campanya de micromecenatge que va obrir a la plataforma Ulule per finançar el seu trasllat forçós. La proposta ha reunit 40.112 euros, que es destinaran a condicionar el nou local situat al carrer de Viladomat.

Video Instan va obrir fa 38  anys al carrer d’Enric Granados, però l’augment del lloguer del local que ocupaven va fer impossible la seva continuïtat. Per aquesta raó, la responsable del videoclub, Aurora Depares -filla dels antics propietaris- va decidir buscar un nou espai i impulsar una campanya de micromecenatge per finançar el trasllat. La campanya ha tancat aquest divendres després de recollir 40.112 euros de 638 mecenes.

Els diners serviran per condicionar el nou local, situat al carrer de Viladomat, 239. Els treballs han començat avui mateix i està previst que durin cinc setmanes. Depares calcula que el nou Video Instan podrà obrir portes a principis de juliol. Ho farà en un format nou on, a més del videoclub, hi haurà un cafè i un cinema amb 32 butaques.

Video Instan es considera el degà dels videoclubs i un lloc de referència pels cinèfils amb més de 44.300 referències cinematogràfiques i la promoció d’activitats culturals.