El restaurant La Cabaña de los Ángeles fa temps que funciona al Raval. El seu propietari és en Juan Molina qui coneix bé com està el sector i com es podria millorar. Per això no va dubtar a formar part de la Cooperativa la Verde. “És clar que si comprem tots junts podem aconseguir millors condicions amb el proveïdor”.

Igual que en Juan, una quinzena de comerciants del Raval ja formen part d’aquesta cooperativa, que es va crear fa dos anys.

Cooperativa de compres i de serveis

La Verde va sorgir arran de les inquietuds d’alguns comerciants del barri, ara constituïts en l’Associació de Comerciants Fem Raval. Tot i que estava creada, tal com explica la Jordina Sangrà, sòcia de la cooperativa i una de les fundadores, “no s’havia activat fins ara. Tenim clar que amb La Verde a més de millors preus amb els proveïdors hi ha un altre objectiu que té més a veure amb l’entorn, amb la sostenibilitat en general, que és buscar proveïdors locals que el fet de poder comprar des del barri, doncs faci que puguem crear aquestes sinergies”.

La Verde és una cooperativa de compres però també ofereix serveis a preus més econòmics per a tots els socis. Un dels nous serveis que s’engegarà aviat serà el de gestoria.