Barcelona estrena un espai per a les dones professionals. Coincidint amb el Dia de les Dones, aquest dimarts s’ha inaugurat l’Espai Lidera, que vol enfortir les relacions laborals de les dones, fomentar-ne l’emprenedoria i visibilitzar les entitats que treballen en aquest àmbit. L’equipament està ubicat a la incubadora Almogàvers de Barcelona Activa, al 22@ i té dues sales que funcionen com a espai de cotreball i una altra per a reunions i formacions. La inauguració ha comptat amb la presència del primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, que ha remarcat que per a una societat plenament igualitària cal que la igualtat arribi al món econòmic i de l’empresa, sobretot en l’àmbit directiu.

Directives en el món de l’empresa

Collboni ha subratllat que des de Barcelona Activa es treballa precisament per empoderar les dones perquè ocupin llocs de responsabilitat i la direcció en les empreses. El tinent d’alcalde lamenta que encara hi ha moltes diferències de gènere en molts sectors, com, per exemple, el sectors científic i tecnològic, i el món econòmic en general.

Al Mobile World Congress, el 70 % de ponents que hi han participat han estat homes. Això evidencia que el recorregut per la igualtat plena no s’assolirà fins que el món econòmic assoleixi aquesta igualtat
Jaume Collboni, primer tinent d’alcalde

El programa Lidera

Precisament per canviar aquesta realitat, el programa Lidera, de Barcelona Activa, treballa per les dones emprenedores, directives i professionals oferint formació, tallers i altres activitats. En tres anys aquest programa ha format 4.000 dones professionals amb accions de suport per crear empreses, mentories, programes de desenvolupament directiu o estratègia digital, entre d’altres.

Espai Lidera per a dones professionals a Barcelona Activa

L’Espai Lidera serà a partir d’ara l’espai físic que acollirà aquestes activitats, tot i que també vol ser un punt de trobada per a les treballadores i les associacions que impulsen projectes per millorar la trajectòria professional de les dones. Per accedir-hi, les entitats hauran de presentar una sol·licitud en què detallen la informació de l’activitat que desenvolupen. Les dues sales disponibles funcionaran com a punt de cotreball amb 12 llocs de treball i un espai per a reunions i formacions.

Entre les primeres usuàries de l’Espai Lidera hi ha les responsables del projecte Ipensa, dissenyat perquè les persones amb Alzheimer o amb deteriorament cognitiu guanyin independència i autonomia a través de la tecnologia. Núria Pous, una de les impulsores, assegura que aquest espai els permetrà no només treballar, sinó també tenir una mentoria que contribueixi a desenvolupar la iniciativa i visibilitzar-la.

foto família inauguració Espai Lidera de Barcelona Activa