Tot i que encara ningú no es planteja haver de canviar aquest cartell pel de tancat, els botiguers dels entorns del Mercat de Sant Antoni estan preocupats per l'augment del lloguer dels locals del barri. Amb els preus actuals, diuen, només poden obrir un nou negoci les grans cadenes. A més, afirmen que són pocs els petits comerciants que el tenen de propietat, i esperen que les condicions durin encara un temps. JOAN VIDAL, propietari de la botiga Taula i Cuina "Nosaltres tenim dues versions aquí. Una que som propietaris i una altra llogaters. Amb el de lloguer ja hem negociat i ho hem fet a l'alça i estem pagant tres vegades més del que pagàvem." Les entitats veïnals creuen que l'estrena esperada del nou mercat no és l'únic factor que ha incidit en aquest encariment. Sant Antoni està "de moda" i tenir un habitatge s'ha convertit en objecte de desig. PEP SALA, president de l'AV Sant Antoni "Ens preocupa que hi pugui haver aquest augment desaforat del lloguer perquè nosaltres pensem que els veïns i veïnes s'han de quedar al barri perquè a més l'habitatge és un dret a més de ser un bé." Segons diverses immobiliàries de la zona els preus del lloguer i compra tant d'habitatges com de locals al barri ja fa mesos que estan apujant. Tot i això, alguns asseguren que s'està aprofitant la situació per incrementar encara més els preus. TRINIDAD MELLADO, agent immobiliària a SolPisosBCN "Diuen que hi ha uns determinats preus que les persones i la gent del barri que té pensament de vendre i de comprar s'agafen a aquesta informaicó i fa que no siguin totalment real. Què passa? que al final la gent d'aquí no podrà accedir a una vivenda." Els veïns de Sant Antoni esperen que aquesta tendència freni. De moment, però, diverses immobiliàries assumeixen que cada vegada disposen de menys pisos en cartera.

Sant Antoni s’està estilant, es canvia la imatge del mercat per fer-lo més atractiu i els preus del lloguer van a l’alça. Aquesta combinació preocupa els veïns i comerciants del barri, perquè veuen com cada cop és més complicat viure-hi. “Ens preocupa que hi pugui haver aquest augment desaforat del lloguer perquè nosaltres pensem que els veïns i veïnes s’han de quedar al barri”, afirma Pep Sala, president de l’Associació de Veïns de Sant Antoni, que afegeix que “l’habitatge, a més de ser un bé, és un dret”. Des del col·lectiu es mostren satisfets amb la remodelació del mercat que du tants anys en obres, perquè es vol orientat als veïns i pacificarà el trànsit d’alguns carrers. És per això que no consideren que el nou equipament sigui la causa principal de l’atractiu del barri i de l’increment dels preus. Consideren que el principal motiu és que el barri està de moda.

Els comerciants també perceben que el preu del lloguer està ascendint des de fa mesos i expliquen que ara ja només poden obrir negocis les grans cadenes. A Sant Antoni hi ha propietaris però molts lloguen el local i cada vegada l’han de pagar més car. “Amb el de lloguer ja hem negociat i ho hem fet a l’alça i estem pagant tres vegades més del que pagàvem”, reconeix el Joan Vidal, de la botiga Taula i Cuina.

Des del sector immobiliari, també denuncien que cada vegada disposen de menys pisos en cartera. Consideren que els propietaris estan aprofitant la tendència a l’alça del lloguer a la ciutat i estan paral·litzant el mercat. L’agent de la immobiliària SolPisosBCN, Trinidad Mellado, critica que els arrendadors “s’agafen a la informació” que la gent té predisposició de vendre i comprar i posen uns preus que “no són reals”. “Què passa? Que al final la gent del barri no podrà accedir a una vivenda”, sentencia.