Nou anys després de començar, les obres del nou mercat de Sant Antoni encaren la recta final. En l'any que queda de treballs, s'acabaran d'ubicar totes les parades que hi haurà a la planta principal. D'aliments en seran una seixantena, a la part central de les aspes, i les parades d'encants les envoltaran. Una de les novetats del futur mercat és que hi haurà un supermercat de 1.300 metres quadrats aquí, al primer soterrani. Compartirà espai amb una zona de botigues i un darrer recinte d'ús veïnal, on està previst que s'hi faci una aula de cuina. ROGER TORRES / MARC COLELL "A banda de la vessant comercial, el de Sant Antoni es diferenciarà de la resta de mercats de la ciutat perquè tindrà una zona museïtzada amb les restes de l'antiga muralla que s'han pogut conservar". Per això, pel govern municipal (que aquest matí ha comprovat l'estat de les obres) el mercat es convertirà en un equipament polivalent per al barri. JAUME COLLBONI, tinent d'alcalde d'Empresa, Cultura i Innovació "Serà moltes més coses que un mercat. Serà un mercat de barri i serà un mercat per a la ciutat, però també serà un museu, serà una àgora pública, un espai públic on els veïns i les veïnes es podran trobar." El mercat dominical del llibre també canviarà de lloc: deixarà enrere la carpa d'Urgell i passarà a rodejar el mercat. Precisament aquest entorn serà on més guanyaran els veïns: les voreres s'eixamplaran i es restringirà el pas dels cotxes a Tamarit i Comte Borrell.

El nou mercat mantindrà les vuit entrades que tenia, que seran visibles des del carrer, i les places que queden entre les quatre naus seran obertes i d’ús públic. Els comerços no alimentaris del mercat se situaran a dins l’edifici resseguint-ne el perímetre. Això evitarà que s’hagin de muntar i desmuntar parades a l’exterior de forma diària.

A la planta -1 s’hi instal·larà un supermercat i més oferta de caràcter no alimentari, encara sense adjudicar. A les plantes -2 i -4 es construiran, en conjunt, 400 places d’aparcament gestionades per B:SM, mentre que la -3 es farà servir de magatzem per als comerciants dels mercats amb una zona de càrrega i descàrrega. El mercat també tindrà 700 m² d’espais veïnals on es faran activitats com una aula de cuina i una sala polivalent. A més, un carrer soterrat permetrà visitar-ne les restes arqueològiques.

La cruïlla de Tamarit i Borrell, pacificada

La cruïlla que formen els carrers de Tamarit i del Comte Borrell es pacificarà al trànsit entre el Comte d’Urgell i Viladomat, i Floridablanca i Manso. La iniciativa, sorgida del procés participatiu veïnal, crearà un espai verd a la cruïlla destinat a ser un espai de trobada i lleure. En aquest mateix entorn s’ubicarà el nou mercat dominical del llibre: les marquesines rodejaran el mercat de manera permanent a excepció del tram d’Urgell, on seran desmuntables.