Els xurrers de Barcelona respiren més tranquils després que el consistori hagi modificat la normativa que regula el traspàs d’aquests negoci tradicional. Des de l’1 de desembre d’aquest any, els propietaris de les xurreries ja poden traspassar-les a tercers, sense la necessitat que siguin familiars. Fins ara, però, si no volien tancar el negoci, l’única opció que tenien era que els fills es fessin càrrec de la xurreria, però si aquests no hi estaven interessats, els propietaris estaven obligats a abaixar la persiana.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”ET POT INTERESSAR: El mapa de les xurreries de Barcelona” style=”flat” shape=”square” color=”inverse” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/economia/mapa-xurreries-barcelona/|||” css=”.vc_custom_1540210391676{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}”][/vc_column][/vc_row]

Amb el canvi, l’Ajuntament vol protegir les xurreries perquè no desapareguin de la via pública, ja que, a causa de la normativa, en els darrers anys algunes han anat abaixant la persiana progressivament, i a la ciutat tant sols en queden 20. D’aquesta manera, des del consistori s’ajuda que les xurreries no s’extingeixin. De moment, no es faran noves adjudicacions, tot i que no es descarta. Tal com assegura la tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz, si s’observa que hi ha zones de la ciutat que “puguin acollir de forma puntual i concreta però estable” algun establiment d’aquest tipus, “es plantejarà que també hi puguin haver xurreries”.

El canvi en la normativa respon a una demanda històrica feta des del Gremi Artesà de Xurrers de Catalunya, que no veien amb bons ulls la llei vigent. En aquest sentit, el secretari general, Jordi Argilés, felicita el gremi i titlla la nova normativa d'”èxit rotund”.