PEPITA SÁNCHEZ, peixatera "Aquest any, posem, les cues de rap, el lluç... tot això no ha pujat. El que ha pujat una miqueta més és el salmó, el marisc, però no ha estat dels anys que el peix ha pujat més." Aquesta sensació la tenen bona part dels peixaters. ANGELITA SALCEDO, peixatera "No ha pujat res. El rap es manté igual, el calamar que és el que més compren per fer sarsuela, el lluç... es manté tot igual." En aquesta parada, fins i tot, expliquen que en alguns casos el preu ha baixat respecte de fa una setmana. IGNASI BIZCARRO, peixater "El rap ha baixat sis euros per quilo, la cua." Diu que el calamar i el musclo s'han mantingut, que s'ha encarit l'escopinya i la cloïssa, però sobretot la gamba vermella de Palamós, que avui mateix a Mercabarna tenia un preu de més de 200 euros el quilo. L'increment de preus varia molt en funció de la parada. Depèn de molts factors com la qualitat, la mida o la procedència del producte. Aquí, per exemple reconeixen que per Nadal... MARI CARMEN ROCA, peixatera "Sempre puja, sempre puja. De vegades també hi influeix el temporal, si hi ha temporal a la costa o al nord." I en aquesta parada posen d'exemple el rap. MONTSE MIRET, peixatera "Normalment està entre uns 28 i 30 euros el quilo, i ara està cap als 40 cap amunt." Els seus clients, però, ja ho tenen coll avall. "El que és bo, de platja de la costa i és bo, ha pujat. Passa cada any. No és una cosa que ens espanti. Passa cada any."