Després de l'estiu, la Setmana Santa és el període que els hotelers esperen amb més ganes. Tot i que el turisme espanyol es manté amb timidesa com l'any passat, els visitants estrangers sí que aposten per conèixer noves destinacions turístiques. La majoria de clients d'hotels de Barcelona vénen, sobretot, de la Xina i els Estats Units. JAVIER RUEDA, director de l'Hotel OHLA: "En nuestro caso siempre tenemos una mayoría de clientes internacionales, en un 90%. Sobretodo de nacionalidades de habla inglesa: de Estados Unidos y del Reino Unido. También de otros países del oeste de Europa." L'alta afluència d'estrangers ha fet que l'índex d'ocupació dels hotels hagi pujat respecte a l'any anterior, fins arribar -en alguns casos- al 100% d'habitacions plenes. Dijous i Dissabte van ser els dies amb més ocupació, però la mitjana de tot el període de vacances també ha incrementat. FRANCISCO CAMELLO, responsable de l'Hotel Majestic: "Hemos tenido una ocupación muy alta esta Semana Santa, incluso mejor que la del año pasado, que ya fue un año muy bueno, el 2015. La ocupación media ha estado en torno al 87 %, mientras que el año pasado estuvo en torno al 84 % o 85 %." Les bones dades d'ocupació també s'han vist reflectides al sector dels apartaments turístics. Segons Apartur, prop d'un 82% de les 9.600 places que hi ha a la ciutat s'han omplert de turistes durant aquesta Setmana Santa. En aquest cas, el tipus de turista que ha ocupat les habitacions, també és l'estranger, tot i que el el turisme intern espanyol recupera el pes que havia tingut anys enrere. L'alta ocupació als apartaments de Barcelona, a més, diuen que també es deu a la moratòria de llicències turístiques aprovada a la ciutat el juliol passat.

L’Associació d’Apartaments Turístics de Barcelona (Apartur) assegura que aquesta Setmana Santa és millor que la de l’any passat. L’ocupació a la ciutat durant aquests dies s’ha apropat al 82 %, una xifra superior al 78,5 % registrat en el mateix període de l’any passat.

Pel que fa a l’origen dels clients,  el president de l’associació, Enrique Alcántara, destaca que “es confirma sobretot la recuperació del mercat espanyol i que el mercat europeu continua enviant moltes famílies a apartaments turístics”. A més, Alcántara assenyala els Estats Units i la Xina com dos dels grans mercats que continuen forts.

Hotels gairebé plens per Setmana Santa

Segons el Gremi d’Hotels de Barcelona, l’ocupació al llarg de la setmana s’ha mantingut al voltant del 75 %, mentre que el cap de setmana les reserves han arribat fins al 80 %. En alguns casos, com a l’Hotel OHLA, s’ha hagut d’abaixar la bandera durant divendres i dissabte, ja que es va arribar al ple complet.

Els clients dels hotels durant la Setmana Santa són 100 % vacacionals i en destaca el col·lectiu provinent dels Estats Units. Els viatgers de dins de l’estat suposen una xifra tímida, tot i que alguns hotels -com el Majestic- han notat un lleuger increment de barcelonins que opten per utilitzar serveis que ofereixen, com una terrassa “lounge”.