Vénen de Múrcia per passar les vacances de Setmana Santa a la ciutat i és el primer cop que la visiten amb les nenes. "Hem visitat la Sagrada Família. Coses lúdiques per a elles com l'acuari, hem passejat per La Rambla." El Parc Güell aquest matí era un formiguer de visitants fascinats per la ciutat. "Barcelona és una ciutat d'art, hi ha de tot, hi ha moviment, hi ha el mar, hi ha monuments." I si el Parc Güell ple a vessar de turistes és un clàssic en època de vacances, també ho comença a ser la presència de venedors a la manta. A tot el recinte hi ha una forta presència de la Guàrdia Urbana. Els venedors desfan la parada quan els veuen venir i tornen a posar-la al cap d'uns minuts. EVA, venedora ambulant "Les persones que estem aquí treballant no sóm persones dolentes. Estem agafant només part del diner del turisme per guanyar-nos la vida, per menjar i pagar les nostres despeses." Figuretes, mocadors, artesania, ulleres... Són molts els qui s'aturen i hi acaben comprant. "No sóc d'una zona on puc caminar i veure marxandatge al terra i pagar aquí mateix. És divertit per als turistes. És il·legal? No ho sabíem!" "Objectes així, autèntics. Sí, ho comprem perquè no costa tant com a les botigues oficials." Fins i tot ens ha dit que hi compren per donar suport a l'economia local.

A tot el parc hi ha una forta presència de la Guàrdia Urbana, que ressegueix les zones on solen establir-se els venedors ambulant per foragitar-los. Els “top-manta” desfan la parada quan els veuen venir i tornen a posar-la al cap d’uns minuts. L’Eva, que es dedica a vendre làmines, assegura que només s’enduen part dels diners que genera el turisme “per guanyar-se la vida, per menjar i pagar les despeses” i explica que no volen fer mal a ningú.

A mesura que avança el matí, la presència de venedors és cada cop més forta. Són molts, la majoria turistes, els que s’aturen i hi acaben comprant. “No sóc d’una zona on puc caminar i veure marxandatge al terra i pagar aquí mateix. És divertit per als turistes”, explica una turista dels Estats Units. En explicar-li que la venda ambulant al recinte no està permesa, se sorprèn: “És il·legal? No ho sabíem!”. Una altra estrangera ens diu que hi compra perquè “els objectes que s’hi venen són autèntics i més barats que a les botigues oficials”.