Ja no cal esperar al primer dia de rebaixes per veure cartells com aquest als aparadors. Els descomptes van del 20 al 50% i cada cop és més habitual veure'ls als comerços de la ciutat, sobretot als de moda. BALDEMAR BOTTINI, Aw Lab "Tenim una promoció, aquesta que podeu veure aquí. És una promoció que fem per compres superiors a 130 euros, descomptem 20; per compres superiors a 180, descomptem 30, i si fa una compra de 230 euros, descomptem 30 euros. La veritat és que té una bona acceptació." Segons la Confederació de Comerç de Catalunya, en els dos últims anys, ha augmentat el nombre botigues que s'apunten als descomptes anticipats, però aquesta no és l'única estratègia per intentar atreure els clients. LIDIA GARCÍA, Yves Rocher "Fem descomptes, atraiem a la gent amb ninots a l'aparador, amb cistelles molt arreglades." Sembla que aquesta iniciativa ha tingut bona acollida. Molts barcelonins han aprofitat el primer dia de botigues obertes després de Nadal per comprar els primers regals de Reis. CRISTINA LLEAL "A mi els descomptes em semblen bé, perquè es poden aprofitar millor els dies abans de Reis i la gent pot comprar més regals." Tot i això, hi ha qui no troba les ofertes que esperava. MERITXELL MORÉ "Jo vaig i compro el que necessito, però els que he trobat, no he trobat res de descompte." Per tenir més descomptes s'haurà d'esperar a les tradicionals rebaixes d'hivern, que començaran el proper 7 de gener.

Molts aparadors llueixen aquests dies descomptes especials. Van des del 20 fins al 50% i tenen l’objectiu de remuntar les vendes que s’han perdut per la crisi.

Segons la Confederació de Comerç de Catalunya, en els darrers dos anys ha augmentat molt el nombre de petits comerciants que se sumen a aquesta iniciativa. De moment, el balanç que fan els botiguers d’aquesta campanya de Nadal és positiu, ja que les vendes han augmentat entre un 2 i un 3%.