L’equip de Xavier Trias ha fet un gol a Artur Mas i ha acabat guanyant el partidet (1-0). En inaugurar el saló, l’alcalde ha agraït la participació de totes les marques i institucions que són presents en el 50è Festival de la Infància: “Sense les empreses, que actuen amb sentit comercial però també educatiu, això no es podria fer”. Trias ha subratllat el valor econòmic d’aquestes activitats, però sobretot el valor educatiu, d’entreteniment per als nens i les famílies, però també de formació d’un esperit cívic i ciutadà. L’alcalde ha felicitat els organitzadors del Festival de la Infància per haver arribat als 50 anys i ha proclamat que es tracta d’un èxit del qual la ciutat se sent ben orgullós.

La directora del festival, Roser Soley, s’ha mostrat satisfeta per l’ampliació de l’oferta de continguts d’aquest any, amb la incorporació d’una programació per dies que convida les famílies a anar-hi més d’un dia. L’any passat, el Festival de la Infància va rebre unes 90.000 visites. L’objectiu de cara a aquesta 50a edició és apropar-se als 100.000.

Saló animal

Una de les novetats d’aquest any és el Mascota Fun Festival, en què els nens aprendran els secrets de cada raça i com tenir cura de les mascotes a través de tallers i jocs. Les exposicions tant de gossos com de gats es faran els tres dies que dura el festival (des d’avui fins diumenge), però la resta d’activitats estaran programades en dies diferents.

Amb l’objectiu que tots els infants que visitin el saló puguin conèixer els avantatges de menjar sa, el Festival de la Infància disposa de La Granja, on poden cuidar vaques i porcs i  fer un tomb en poni.

Música per a tots els públics

El paper principal que la música sempre ha tingut en el Festival de la Infància es veu reforçat en el 50è aniversari. Per donar-hi protagonisme, s’han programat una sèrie de concerts a càrrec d’artistes coneguts per al públic infantil i juvenil. Entre els grups que actuaran al recinte firal de Montjuïc de Fira de Barcelona, hi figuren Gossos, Quart Primera, Els Catarres, Candela y los Supremos, Andreu Rifé i Joan Dausà. Els concerts se celebraran els dies 1, 2 i 3 de gener en horari de matí i tarda a l’Espai Philips Light Lounge.

La 50a edició del festival ocupa 43.000 metres quadrats de superfície als palaus 1, 2 i 3 (al voltant de la plaça de l’Univers) del recinte firal de Montjuïc de Fira de Barcelona i alberga activitats relacionades amb la cultura, l’alimentació saludable, la tecnologia, la imaginació, el medi ambient i l’esport. També hi participa, un any més, l’Exèrcit de Terra, que ofereix diversos jocs i activitats d’oci per als més petits.