El mestre Lluís Millet va ser el director que va aixecar la batuta en el primer Concert de Sant Esteve de l'Orfeó Català. La primera peça que hi va sonar va ser 'El cant de la senyera'. Des d'aquell Sant Esteve de 1913 i fins al d'avui el concert només s'ha interromput durant la guerra, l'any 1962 per la gran nevada i el 1975 per una reestructuració del cor. Excepte aquests parèntesis, el concert s'ha fet cada any i s'ha convertit en una tradició més de Nadal. MARIONA CARULLA, presidenta de l'Orfeó Català Per nosaltres, a part de ser una tradició és una il·lusió perquè és l'únic dia que es reuneixen tots els cors de la casa. És una festa molt especial, és com a altres llocs la fi de curs." "Fa anys que venim, cosa que és un orgull per a nosaltres com a català, el que representa per a nosaltres, el que són aquestes diades." "Hem fet un Sant Esteve una miqueta diferent perquè normalment fem el dinar a casa i avui hem aprofitat per venir ja que és l'aniversari de l'Orfeó, i per primer cop venim al concert de Sant Esteve, que no hi havíem vingut mai." Del concert de commemoració d'aquest any se n'ha encarregat el director de l'Orfeó i el Cor de Cambra, Josep Vila i Casañas, que l'ha concebut com un relat musical i coral. Una història narrada pels actors Pep Munné i Pep Anton Muñoz que repassa la història d'un concert en què s'interpreten obres clàssiques de grans compositors, cançons populars i nadales.
Preciós i emotiu Concert #100esteve @Orfeo_Catala @palaumusicacat
— Angeles Barcelona (@angelesbarc) diciembre 26, 2013
Del concert de commemoració d’aquest any se n’ha encarregat el director de l’Orfeó i el Cor de Cambra, Josep Vila i Casañas, que l’ha concebut com un relat musical i coral. Una història narrada pels actors Pep Munné i Pep Anton Muñoz que repassa la història d’un concert en què s’interpreten obres clàssiques de grans compositors, cançons populars i nadales.
Gaudint del concert de Sant Esteve des de casa #100esteve. Gràcies TV3, gràcies Catalunya Música!
— Joan Vila #SíSí (@joanvilasafont) diciembre 26, 2013
El primer concert de Sant Esteve de l’Orfeó al Palau de la Música, el de 1913, el va dirigir el mestre Lluís Millet.
La primera cançó que va sonar va ser ‘El cant de la senyera’. Des d’aquell 26 de desembre i fins al d’aquest any el concert només s’ha interromput durant la guerra, l’any 1962 per la gran nevada, i el 1975 per una reestructuració del cor. En aquests dos últims casos, però, el concert es va ajornar.
@palaumusicacat @Corjove @Orfeo_Catala magnífics! Precioses Les flors de maig que observa encantat el mateix Clavé. #100esteve
— Victor Garcia de G (@vgarciadegomar) diciembre 26, 2013
El concert de Sant Esteve és l’única oportunitat de l’any de veure en directe tots els cors de l’Orfeó.
Aquest any, a més, s’hi ha afegit el cor del Palau. Per molts, el concert de Sant Esteve s’ha convertit en una tradició més de Nadal.
Cent anys de concerts de Sant Esteve a crits d’Independència i de #SiSi #100Esteve
— Albert LM (@AlbertLM) diciembre 26, 2013