"Bon dia, vinc a buscar una plata de canelons." És una escena que s'ha repetit durant tot el matí en aquest establiment. Abans d'embrutar-se les mans, cada cop més gent prefereix comprar els canelons de Sant Esteve ja preparats. JORDI JUÁREZ "Temps que m'estalvio, feines, problemes. Fantàstic." MARIA TERESA CORCALLA "Serem vuit, quatre canelons per a cadascú, esperem quedar satisfets. Al davant hi ha gambes i pica-pica, però els canelons són l'estrella." MERCÈ CANAL, propietària pastisseria Canal "A la gent li costa fer-los a casa i els encarrega més. En dos dies n'hem fet 3.000." Els canelons s'han convertit en un plat recorrent de la cuina catalana. La tradició diu, però, que s'han de menjar per Sant Esteve i s'han d'elaborar amb la carn d'olla i el pollastre rostit que han sobrat del dinar de Nadal. LLUÍS ESTRADA cuiner pastisseria Canal "S'ha de fer un rostit de tres carns, pollastre, vedella i porc, amb ceba i porro. Després beixamel i es gratina a casa." Aquests canelons s'han preparat a Barcelona, però es consumiran a 230 quilòmetres d'aquí. MARTA LÓPEZ "He vingut a buscar 70 canelons per la família d'Osca, que no els han provat mai. Ara anem cap allà." En moltes llars la digestió serà llarga.