Segons el mapa que es pot consultar al web nadalenc de l’Ajuntament de Barcelona, els Reis Mags estan travessant avui la península d’Anatòlia, a Turquia, per arribar d’aquí a nou dies al port de Barcelona a bord del pailebot Santa Eulàlia. Abans hauran de passar per Bulgària, els Balcans, Itàlia i l’illa de Còrsega. El rei dels perses, Melcior; el dels àrabs, Gaspar, i el dels indis, Baltasar, es van trobar la nit de Nadal a la vall de l’Èufrates i ja han recorregut més de 2.000 quilòmetres del camí cap a Europa i, concretament, Barcelona.

Però bona part dels regals que repartiran la nit del 5 de gener a les llars dels nens barcelonins que hagin fet bondat aquest 2013 ja són a la Fabra i Coats. Aquesta antiga fàbrica de Sant Andreu es converteix aquestes festes en la factoria de joguines dels Reis Mags a Barcelona. A través dels finestrals es poden veure les llums i els regals que s’entregaran als més petits.

A partir d’aquest 27 de desembre, la factoria reial es pot visitar cada dia entre les 17.30 i les 20 h. Un patge explica la història dels Reis Mags d’Orient a tots els visitants. A més, els patges recullen les cartes dels nens amb els encàrrecs per als Reis d’Orient. I els ajudants explicaran als nens com s’organitzen per fer arribar els regals a totes les cases.