Pocs dies després de l’1 d’octubre, la GSMA ja va fer un comunicat en què anunciava que seguia de prop la situació d’Espanya i Catalunya per “avaluar qualsevol impacte potencial per a la Mobile World Capital i el Mobile World Congress”. En aquell comunicat, els organitzadors del congrés recordaven que tenen un acord amb Barcelona per fer-hi el MWC fins al 2023, i que l’edició del 2018 es farà del 26 de febrer a l’1 de març.

El tinent d’alcalde d’Empresa, Jaume Collboni (PSC), ha volgut enviar un missatge de confiança als organitzadors. “Barcelona continua sent Barcelona, creiem en la ciutat i en el seu futur”, ha dit Collboni, que ha assegurat que “el moment polític que estem passant se superarà el 21 de desembre”. El tinent d’alcalde ha admès que el sector econòmic segueix amb preocupació l’impacte de la crisi política en la imatge internacional de la ciutat.

Cs i PP reclamen evitar la marxa del MWC

La regidora de Cs, Marilén Barceló, ha expressat preocupació per la inquietud de Hoffman amb la continuïtat del Mobile a la ciutat. “Barcelona no pot perdre el MWC, s’ha de fer tot allò necessari per mantenir-lo”, ha dit Barceló, que ha anunciat que Cs preguntarà al govern en la propera Comissió d’Economia quines accions ha fet per evitar la marxa d’aquest congrés. També el PP interpel·larà l’executiu sobre aquesta qüestió. “La inestabilitat política causada per l’independentisme posa en perill el MWC”, ha dit Alberto Fernández Díaz en un comunicat.