El president de la Fundació Barcelona Comerç, Salvador Vendrell, s’ha mostrat contrari a condicionar l’encesa de llums de Nadal a l’excarcerament dels polítics presos a proposta de Joan Tardà a Twitter. Creu que la mesura perjudicaria el petit comerç i que s’han de buscar fórmules més imaginatives per mostrar el rebuig a la situació política.

La Fundació Barcelona Comerç i bona part del sector consideren que el que està passant en àmbit polític és del tot injust, però rebutgen condicionar l’encesa de llums de Nadal a l’excarcerament dels polítics presos actualment. ”Qui es veurà més perjudicat és l’economia més propera”, així ho afirma Salvador Vendrell, president de la Fundació Barcelona Comerç. Vendrell explica que si bé l’economia a més gran escala no notaria tant una mesura tan concreta, el comerç de proximitat se’n ressentiria. Afegeix que les instal·lacions d’aquests llums estan contractats des de fa mesos i que, per tant, els eixos comercials, les botigues i l’Ajuntament han de complir amb el contracte.

Salvador Vendrell afirma que el sector del comerç està vivint moments durs des de l’1 d’octubre. La vaga general del dia 3 d’octubre, les mobilitzacions i la situació política en general està afectant el comerç. Vendrell també apunta que les eleccions del 21 de desembre tampoc no beneficiaran al comerç de proximitat.