Unes 600 persones han participat aquest dilluns en la cerimònia dels 20s Premis Comerç de Barcelona. S’han reconegut, entre d’altres, el Mercat del Ninot com a millor comerç col·lectiu, l’Òptica Cotet del Portal de l’Àngel o L’Estoc, com a comerç sostenible i inclusiu. Els premis han reconegut de manera especial l’actuació dels comerços de la Rambla i entorn amb motiu de l’atemptat del 17 d’agost a Barcelona.

Els 20s Premis Comerç de Barcelona han reconegut diverses categories i premis. La botiga d’ulleres Ètnia s’ha endut el premi a la iniciativa comercial innovadora, el taller de reutilització de mobles L’Estoc ha obtingut el premi al comerç sostenible i El Colorao ha estat reconegut amb el premi al comerç de proximitat. El Mercat del Ninot ha guanyat el premi a la millor iniciativa col·lectiva, i l’Òptica Cotet del Portal de l’Àngel s’ha endut el del millor establiment comercial.

Els premis també han fet reconeixements de menció especial a la botiga Sephora d’El Triangle per la seva funció dinamitzadora de la cruïlla entre el carrer de Pelai i la plaça de Catalunya. També s’ha fet un reconeixement específic als comerços que van donar una resposta immediata als ciutadans el dia 17 d’agost, després de l’atropellament massiu a la Rambla. Els guardons han mencionat específicament el Mercat de la Boqueria, els Amics de la Rambla, els comerciants de la plaça Reial, l’Associació de Comerciants Fem Raval, l’Eix Comercial Raval, l’associació de comerciants Pelai Centre, El Corte Inglés i Barna Centre.

L’acte l’ha dinamitzat el xouman José Corbacho i hi han assistit l’alcaldessa, Ada Colau; el líder del Grup Municipal del PSC, Jaume Collboni, i la de Ciutadans, Carina Mejías. Els Premis Comerç de Barcelona reconeixen des del 1997 l’esforç dels comerciants de la ciutat i la contribució que fan a la continuïtat del model comercial de proximitat i a la promoció econòmica de Barcelona.